Karteros Food For Fighters

Sportvoeding Voor Intensieve Budobeoefenaars

Sportvoeding is aangeraden voor iedereen die intensief budo beoefent. Onder de vlag van Karteros Food For Fighters leveren wij ook voedingsproducten aan vechtsportwinkels en sportclubs.

Maar waarom en wanneer is speciale voeding eigenlijk belangrijk?

karteros sportvoeding

Eten en in het bijzonder gezond eten is belangrijk voor iedereen. Daarover bestaan verder wel veel uiteenlopende ideeën, maar de Schijf van Vijf is voor iedereen aardig bekend. Aan de hand daarvan zorgen we voor een evenwichtige voorziening van vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en bio-actieve stoffen.

Wie sport moet met andere ogen naar voeding kijken. Maar vooreerst hangt dat af van de aard- en intensiteit van de sportbeoefening.

Als we een gewoon eetpatroon volgen kan het zijn dat we toch een te hoog of te laag vetpercentage hebben. Speciale sportvoeding is dan nodig om het lichaam in balans te brengen.

Het lichaamsgewicht kunnen we op peil brengen door bijstelling van de voeding met dieetproducten en supplementen. We voegen wat toe bij extra energiebehoefte of bij een slecht herstel. Wanneer het lichaam behoefte heeft aan energie is er een grotere behoefte aan koolhydraten en voor opbouw van gewicht en power kan er een grotere eiwitbehoefte zijn.

Wie intensiever sport en over een langere termijn doelgericht aan conditieopbouw werkt, zal ook systematischer naar zijn of haar voedingspatroon moeten kijken. Professionele vechtsporters zijn daar een goed voorbeeld van.

De toevoer van koolhydraten, proteïnes, creatines, aminozuren en bepaalde opbouwende extracten dient in balans te zijn met de gewenste prestaties.

Voor een betere werking van spieren is het gebruik van creatine aanbevolen. Deze geven de spieren extra energie (door fosfaten) op het moment dat er een beroep op wordt gedaan bij korte, heftige krachtsinspanningen. Karteros sportvoeding kan daarvoor zorgen.

*****
Bekijk hier de Karteros sportvoedingsproducten.

*****

Tijdens het uitoefenen van de sport draait het erom te voorkomen dat men te veel vocht verliest. Prestaties verminderen al sterk bij twee procent verlies van het lichaamsvocht!

Net zo belangrijk is de aanvoer van snel opneembare koolhydraten. In de speciale ''Food For Fighters'' sportvoedingslijn van Karteros zitten diverse producten voor het maken van een herstellende sportdrank. Deze sportdrank is erg interessant: de speciale verhouding en concentratie van eiwitten en koolhydraten zorgen voor een directe opname.

Een intensieve training of wedstrijd is een tijdelijke aanslag op lijf en leden.

Het herstel kan worden verbeterd door Karteros te gebruiken. Iedere vechtsporter kan een product uit de lijn ''Food For Fighters'' selecteren, extra peptiden, glutamine, creatine, koolhydraten en speciale boosters voor explosieve kracht en prestaties.

Het komt voor dat sporters alles weten over supplementen en dieetproducten maar erg weinig over de basisvoeding. Dat is zoiets als het paard achter de wagen spannen.

Voedingssupplementen zullen echt nuttig zijn als er een stevig fundament is door een doordacht dagelijkse eetpatroon. In combinatie met een doordacht trainings- en voedingsprogramma heeft de 'fighter' een voorsprong en voordelen bij het gebruik van Karteros ''Food For Fighters''.

Neem contact op met Rudolf Spa voor meer informatie over Karteros sportvoeding en de producten die wij u kunnen leveren.

Karteros B.V.
Hillen acker 49
1965 TA Heemskerk

Rudolf Spa: 06 18648088

KvK nummer: 02070257

Btw-nr.: NL8091.87.899.B01

Contact
Ontwerp uw ADIDAS Trainingspak

adidas trainingspak